Pankopanerad fläskkotlett med örtsmör och potatissallad
35-45

Pankopanerad fläskkotlett med örtsmör och potatissallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör, rumstempererat
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • ägg
  • vetemjöl
  • neutral olja
  • olivolja

Örtsmör

Bladpersilja
10 g
Smör, rumstempererat (Mjölk)
40 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
½ tsk

Pankopanerad fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar (Ägg)
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
Panko (Vete)
Neutral olja

Potatissallad

Potatis
400 g
Rädisor
1 förp
Salladslök
½ förp
Sugarsnaps
1 förp
Citron
1 st
Bladpersilja
10 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 712 kcal
  • Fett 38 g
  • Kolhydrater 53 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Halvera potatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Örtsmör: Finhacka bladpersilja och lägg i en skål. Tillsätt smör, salt, nymalen svartpeppar och vitvinsvinäger. Mosa ihop allt med en gaffel.
  4. Pankopanerad fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och panko på seperata tallrikar. Vänd fläskkotletterna i först vetemjöl, sedan ägg och slutligen panko. 
  5. Pankopanerad fläskkotlett: Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade kotletterna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg och frasig yta. Lägg över i en ugnsform och laga klart mitt i ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Potatissallad: Kvarta rädisor, strimla salladslök och halvera sugarsnaps på längden. Lägg allt i en rymlig bunke tillsammans med den kokta potatisen. Finhacka bladpersilja och finriv skalet från citronen. Blanda ner i bunken tillsammans med lite olivolja och pressad saft från citronen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera pankopanerad fläskkotlett med potatissallad och örtsmör.