Kikärtsgryta med saffran, kokosmjölk, koriander och smörstekt matvete
35-45
Vegetariskt

Kikärtsgryta med saffran, kokosmjölk, koriander och smörstekt matvete

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Kikärtsgryta

Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Zucchini
½ st
Broccoli
1 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
Tomatpuré
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Spiskummin
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Saffran
1 förp
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar

Till servering

Lime
1 st
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
½ dl
Koriander
20 g

Smörstekt matvete

Matvete (Vete)
125 g
Smör (Mjölk)
½ msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 660 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelse: Finhacka gul lök och vitlök. Halvera zucchini på längden. Skär sedan zucchinin i ca 2 cm tjocka halvmånar. Skär broccoli i buketter och skär stammen i likadana hålvmånar som zucchinin. Häll av kikärtorna.
  3. Kikärtsgryta: Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök och vitlök ca 3 min, tills löken mjuknat. Tillsätt tomatpuré och konserverade körsbärstomater, låt sjuda ca 5 min. Blanda ner coconut cream, vatten, spiskummin, paprikapulver, saffran och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda ytterligare ca 10 min. Blanda ner kikärtor och grönsaker. Låt allt sjuda ytterligare ca 15 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Smörstekt matvete: Hetta upp smör i en stekpanna. Stek det avhällda, kokta matvetet på hög värme ca 2 min.
  5. Klyfta lime. Servera kikärtsgryta med smörstekt matvete, limeklyfta, koriander och en klick crème fraiche.