Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- ägg
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- olivolja
- smör
- vitvinsvinäger
Pasta
Spaghetti (Vete)
200 g
Frikadeller
Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Panko (Vete)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
¾ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Ricotta (Mjölk, Laktos)
¼ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Tomatsås
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
2 msk
Krossade tomater
1 förp
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Svartpeppar
Sallad
Romansallad
1 st
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
2 tsk
Näringsvärde per portion
- Energi 1057 kcal
- Fett 49 g
- Kolhydrater 99 g
- Protein 55 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det underlätta att ha en liten skål med vatten bredvid för att doppa fingrarna i när du rullar frikadellerna. Det gör att färsen klibbar mindre mot dina händer.
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
- Frikadeller: Finhacka bladpersilja (spara hälften till servering). Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv parmesanost. Lägg allt i en bunke tillsammans med panko, mjölk, ägg, ricotta, salt, nymald svartpeppar och blandfärs. Blanda ihop till en smet och forma till ca 12 köttbullar. Lägg på en tallrik.
- Tomatsås: Skiva vitlök tunt. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs vitlök på medelvärme ca 1 min. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda ca 10 min. Tillsätt smör till såsen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och sjud på medelvärme under lock ca 20 min.
- Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
- Sallad: Skär romansallad i grova bitar. Lägg i en skål och blanda med olivolja, salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
- Toppa frikadeller i tomatsås med resten av den hackade persiljan. Servera med nykokt pasta och romansallad.