Spaghetti med parmesan- och ricottafyllda frikadeller i tomatsås
35-45

Spaghetti med parmesan- och ricottafyllda frikadeller i tomatsås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • olivolja
  • smör
  • vitvinsvinäger

Pasta

Spaghetti (Vete)
200 g

Frikadeller

Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Panko (Vete)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
¾ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Ricotta (Mjölk, Laktos)
¼ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g

Tomatsås

Vitlök
2 klyfta
Olivolja
2 msk
Krossade tomater
1 förp
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Svartpeppar

Sallad

Romansallad
1 st
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
2 tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 1057 kcal
  • Fett 49 g
  • Kolhydrater 99 g
  • Protein 55 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det underlätta att ha en liten skål med vatten bredvid för att doppa fingrarna i när du rullar frikadellerna. Det gör att färsen klibbar mindre mot dina händer.

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
  2. Frikadeller: Finhacka bladpersilja (spara hälften till servering). Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv parmesanost. Lägg allt i en bunke tillsammans med panko, mjölk, ägg, ricotta, salt, nymald svartpeppar och blandfärs. Blanda ihop till en smet och forma till ca 12 köttbullar. Lägg på en tallrik.
  3. Tomatsås: Skiva vitlök tunt. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs vitlök på medelvärme ca 1 min. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda ca 10 min. Tillsätt smör till såsen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och sjud på medelvärme under lock ca 20 min.
  5. Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
  6. Sallad: Skär romansallad i grova bitar. Lägg i en skål och blanda med olivolja, salt, nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
  7. Toppa frikadeller i tomatsås med resten av den hackade persiljan. Servera med nykokt pasta och romansallad.