Harissabakad lax med couscoussallad, granatäpple, fetaost och citron
30-40

Harissabakad lax med couscoussallad, granatäpple, fetaost och citron

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • vitlök
  • salt
  • flytande honung

Couscoussallad

Couscous (Vete)
125 g
Olivolja
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
⅓ tärning
Rödlök
½ st
Bladpersilja
20 g
Cocktailtomater
250 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Granatäpple
1 st
Torkade tranbär
25 g

Harissabakad lax

Koriander
20 g
Citron
½ st
Harissa
1 tsk
Majonnäs (Ägg)
¾ dl
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
1 msk
Salt
½ tsk
Flytande honung
1 tsk
Laxfilé (Fisk)
270 g

Till servering

Grön chili
½ st
Citron
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 1019 kcal
  • Fett 61 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Couscous: Lägg couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en liten kastrull. Häll buljongen över couscousen och täck med plastfolie. Låt stå ca 10 min. Fluffa upp couscousen med en gaffel.
  3. Sås till harissalax: Finhacka koriander. Lägg hälften i en skål (spara resten till servering). Blanda ner pressad citronsaft, harissa, majonnäs, pressad vitlök, paprikapulver, salt och flytande honung i skålen.
  4. Harissabakad lax: Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Pensla såsen över laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Couscoussallad: Finhacka rödlök och bladpersilja. Halvera cocktailtomater. Smula fetaost och plocka ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda couscous med persilja, rödlök, tomat och tranbär. Toppa med fetaost och granatäpple.
  6. Finstrimla grön chili och klyfta resten av den använda citronen. Strö chili och koriander över laxen. Servera harrissabakad lax med couscoussallad och citronklyfta.