Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- grönsaksbuljong
- vitlök
- salt
- flytande honung
Couscoussallad
Couscous (Vete)
125 g
Olivolja
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
⅓ tärning
Rödlök
½ st
Bladpersilja
20 g
Cocktailtomater
250 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Granatäpple
1 st
Torkade tranbär
25 g
Harissabakad lax
Koriander
20 g
Citron
½ st
Harissa
1 tsk
Majonnäs (Ägg)
¾ dl
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
1 msk
Salt
½ tsk
Flytande honung
1 tsk
Laxfilé (Fisk)
270 g
Till servering
Grön chili
½ st
Citron
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 1019 kcal
- Fett 61 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Couscous: Lägg couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en liten kastrull. Häll buljongen över couscousen och täck med plastfolie. Låt stå ca 10 min. Fluffa upp couscousen med en gaffel.
- Sås till harissalax: Finhacka koriander. Lägg hälften i en skål (spara resten till servering). Blanda ner pressad citronsaft, harissa, majonnäs, pressad vitlök, paprikapulver, salt och flytande honung i skålen.
- Harissabakad lax: Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Pensla såsen över laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
- Couscoussallad: Finhacka rödlök och bladpersilja. Halvera cocktailtomater. Smula fetaost och plocka ur kärnorna ur granatäpplet. Blanda couscous med persilja, rödlök, tomat och tranbär. Toppa med fetaost och granatäpple.
- Finstrimla grön chili och klyfta resten av den använda citronen. Strö chili och koriander över laxen. Servera harrissabakad lax med couscoussallad och citronklyfta.