Linssoppa med ingefära, koriander och bröd
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Linssoppa med ingefära, koriander och bröd

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • vatten
  • tomatpuré

Linssoppa

Bananschalottenlök
1 st
Morötter
150 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
½ msk
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Salt
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Röda linser
125 g
Coconut cream
1 förp
Vatten
6 dl
Tomatpuré
1 msk

Till servering

Surdegspavé (Vete)
1 förp
Lime
1 st
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 581 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Värm surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
  2. Linssoppa: Finhacka bananschalottenlök. Skala och grovriv morötter. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs allt med spiskummin, malen koriander, salt och chili flakes ca 3 min.
  3. Tillsätt röda linser, coconut cream, vatten och tomatpuré. Sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka. Är soppan för tjock, tillsätt lite mer vatten.
  4. Smaka av soppan med saft från halva limen. Skär resten av limen i klyftor. Tärna tomat. Grovhacka koriander.
  5. Toppa linssoppan med tomat och koriander. Servera med varm surdegspavé och limeklyftor.