Duba wat - pumpagryta med mandel och basmatiris
25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegan

Duba wat - pumpagryta med mandel och basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten
  • bakplåtspapper
  • svartpeppar

Duba wat

Gul lök
1 st
Butternutpumpa
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
1 msk
Garam masala
½ förp
Malen ingefära
1 tsk
Salt
½ tsk
Vatten
3½ dl

Rostade kikärtor

Kikärtor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 tsk
Salt
Chili flakes
2 krm
Svartpeppar

Till servering

Basmatiris
125 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 607 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta mandelspån i en torr och het stekpanna!

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Hacka gul lök. Skala och skär butternutpumpa i ca 3x3 cm stora bitar. Häll av och skölj kikärtor. 
  3. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Duba wat: Hetta upp en stekgryta och stek gul lök tills den börjar svettas ca 5 min. Rör ner olivolja och stek ytterligare ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, paprikapulver, garam masala, malen ingefära och salt, fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt ½ dl vatten och pumpan och låt vätskan koka in under omrörning. 
  5. Tillsätt resten av vattnet. Koka upp och sjud under lock ca 15 min. Ta av locket och koka ytterligare ca 5 min under omrörning, till vätskan kokat in något och pumpan har mjuknat. Smaka av med lite salt.
  6. Rostade kikärtor: Lägg kikärtor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt, chili flakes och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 12 min. Rör om efter halva tillagningstiden. 
  7. Grovhacka koriander. Toppa Duba wat med rostade kikärtor, mandelspån (se tips!) och koriander. Servera med basmatiris.