25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegan
Duba wat - pumpagryta med mandel och basmatiris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- vatten
- bakplåtspapper
- svartpeppar
Duba wat
Gul lök
1 st
Butternutpumpa
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
1 msk
Garam masala
½ förp
Malen ingefära
1 tsk
Salt
½ tsk
Vatten
3½ dl
Rostade kikärtor
Kikärtor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
2 tsk
Salt
Chili flakes
2 krm
Svartpeppar
Till servering
Basmatiris
125 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 607 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 86 g
- Protein 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta mandelspån i en torr och het stekpanna!
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Förberedelser: Hacka gul lök. Skala och skär butternutpumpa i ca 3x3 cm stora bitar. Häll av och skölj kikärtor.
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Duba wat: Hetta upp en stekgryta och stek gul lök tills den börjar svettas ca 5 min. Rör ner olivolja och stek ytterligare ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, paprikapulver, garam masala, malen ingefära och salt, fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt ½ dl vatten och pumpan och låt vätskan koka in under omrörning.
- Tillsätt resten av vattnet. Koka upp och sjud under lock ca 15 min. Ta av locket och koka ytterligare ca 5 min under omrörning, till vätskan kokat in något och pumpan har mjuknat. Smaka av med lite salt.
- Rostade kikärtor: Lägg kikärtor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt, chili flakes och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 12 min. Rör om efter halva tillagningstiden.
- Grovhacka koriander. Toppa Duba wat med rostade kikärtor, mandelspån (se tips!) och koriander. Servera med basmatiris.