Fransk dragon- och böngryta med rostad potatis
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Fransk dragon- och böngryta med rostad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Senap,
  • havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vetemjöl
  • vatten
  • senap
  • grönsaksbuljong
  • rödvinsvinäger

Rostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm

Böngryta

Rödlök
1 st
Morot
2 st
Palsternacka
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Imat (Havre)
1 ½ dl
Vatten
3 dl
Torkad timjan
1 tsk
Torkad dragon
½ msk
Senap (Senap)
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
1 krm
Små vita bönor
1 förp
Rödvinsvinäger
½ msk
Svartpeppar
1 krm

Sallad

Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 475 kcal
  • Fett 14 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 14 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Halvera potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, eller tills potatisen är klar. 
  3. Böngryta: Klyfta rödlök. Skär morötter och palsternacka i tunna slantar. Skiva vitlök.
  4. Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek lök, morötter och palsternacka ca 2 min. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 1 min. 
  5. Pudra vetemjöl över grönsakerna och rör ner imat, vatten, torkad timjan, torkad dragon, senap, smulad grönsaksbuljong och salt. Sjud under lock ca 10 min, tills rotfrukterna är mjuka och såsen har tjocknat till något.
  6. Häll av och skölj små vita bönor. Tillsätt bönorna och rödvinsvinäger till grytan, ta från värmen. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
  7. Sallad: Tärna tomat och lägg i en skål med mixsallad. Har du tid, dressa med lite olivolja, vitvinsvinäger, flingsalt och nymald svartpeppar. 
  8. Servera dragon- och böngrytan toppad medrostad potatis och sallad.