Salladswraps med BBQ vegetarisk färs, mangosalsa och picklad lök
20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Salladswraps med BBQ vegetarisk färs, mangosalsa och picklad lök

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • vatten
    • socker
    • ättiksprit (12%)
    • sambal oelek
    • salt
    • vitvinsvinäger
    • vitlök
    • olivolja

    Picklad lök

    Vatten
    2 msk
    Socker
    1 msk
    Ättiksprit (12%)
    ½ msk
    Bananschalottenlök
    1 st

    Mangosalsa

    Mango
    1 st
    Lime
    1 st
    Sambal oelek
    2 krm
    Salt
    1 krm

    BBQ vegetarisk färs

    BBQ-sås
    1 förp
    Vitvinsvinäger
    ½ msk
    Vitlök
    1 klyfta
    Sambal oelek
    1 tsk
    Olivolja
    Vegetarisk färs
    1 förp

    Till servering

    Jasminris
    125 g
    Romansallad
    ½ st
    Näringsvärde per portion
    • Energi 779 kcal
    • Fett 32 g
    • Kolhydrater 87 g
    • Protein 35 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Picklad lök: Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Rör om tills sockret löst sig. Skiva bananschalottenlök tunt och rör ner i skålen.
    3. Mangosalsa: Skala och tärna mango. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, sambal oelek och salt.
    4. BBQ vegetarisk färs: Blanda en marinad av BBQ-sås, vitvinsvinäger, pressad vitlök och sambal oelek i en skål. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek vegetarisk färs ca 4 min. Tillsätt marinaden och stek ytterligare ca 1 min.
    5. Plocka blad från romansallad och lägg på ett fat. Fyll med jasminris, BBQ färs, mangosalsa och picklad lök.