20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Salladswraps med BBQ vegetarisk färs, mangosalsa och picklad lök
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
- sambal oelek
- salt
- vitvinsvinäger
- vitlök
- olivolja
Picklad lök
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Bananschalottenlök
1 st
Mangosalsa
Mango
1 st
Lime
1 st
Sambal oelek
2 krm
Salt
1 krm
BBQ vegetarisk färs
BBQ-sås
1 förp
Vitvinsvinäger
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Sambal oelek
1 tsk
Olivolja
Vegetarisk färs
1 förp
Till servering
Jasminris
125 g
Romansallad
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 779 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 87 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Picklad lök: Blanda vatten, socker och ättiksprit i en skål. Rör om tills sockret löst sig. Skiva bananschalottenlök tunt och rör ner i skålen.
- Mangosalsa: Skala och tärna mango. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, sambal oelek och salt.
- BBQ vegetarisk färs: Blanda en marinad av BBQ-sås, vitvinsvinäger, pressad vitlök och sambal oelek i en skål. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek vegetarisk färs ca 4 min. Tillsätt marinaden och stek ytterligare ca 1 min.
- Plocka blad från romansallad och lägg på ett fat. Fyll med jasminris, BBQ färs, mangosalsa och picklad lök.