Pasta med paprika- och pinjenötspesto och vita bönor
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pasta med paprika- och pinjenötspesto och vita bönor

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • flingsalt
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Citronmarinerade bönor

Stora vita bönor
1 förp
Citron
1 st
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
2 krm

Paprika- och pinjenötspesto

Pinjenötter
40 g
Rostad paprika
½ burk
Vitlök
½-1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm

Stekt zucchini

Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Flingsalt

Till servering

Casarecce (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 710 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 96 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötter tills de fått fin färg. Passa noga så de inte bränns!
  3. Citronmarinerade bönor: Häll av stora vita bönor. Skölj en citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg bönorna i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja och flingsalt. 
  4. Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Paprika- och pinjenötspesto: Häll av rostad paprika. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pinjenötter, olivolja och pressad vitlök. Mixa slätt. Rör ner citronskal och smaka av med salt och nymald svartpeppar. 
  6. Stekt zucchini: Halvera zucchini på längden och skär i halvmånar. Finhacka vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek zucchinin runt om ca 2 min på hög värme. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med lite flingsalt. 
  7. Värm upp peston i en kastrull och ta direkt från värmen. Blanda peston med nykokt pasta och hälften av de citronmarinerade bönorna i en rymlig skål. Smaka av med lite citronsaft från den använda citronen.
  8. Servera pastan toppad med stekt zucchini, ruccola och resten av de marinerade bönorna i en separat skål.