25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Pasta med paprika- och pinjenötspesto och vita bönor
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- flingsalt
- vitlök
- salt
- svartpeppar
Citronmarinerade bönor
Stora vita bönor
1 förp
Citron
1 st
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
2 krm
Paprika- och pinjenötspesto
Pinjenötter
40 g
Rostad paprika
½ burk
Vitlök
½-1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Stekt zucchini
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Flingsalt
Till servering
Casarecce (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 710 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 96 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötter tills de fått fin färg. Passa noga så de inte bränns!
- Citronmarinerade bönor: Häll av stora vita bönor. Skölj en citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg bönorna i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja och flingsalt.
- Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen.
- Paprika- och pinjenötspesto: Häll av rostad paprika. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pinjenötter, olivolja och pressad vitlök. Mixa slätt. Rör ner citronskal och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Stekt zucchini: Halvera zucchini på längden och skär i halvmånar. Finhacka vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek zucchinin runt om ca 2 min på hög värme. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med lite flingsalt.
- Värm upp peston i en kastrull och ta direkt från värmen. Blanda peston med nykokt pasta och hälften av de citronmarinerade bönorna i en rymlig skål. Smaka av med lite citronsaft från den använda citronen.
- Servera pastan toppad med stekt zucchini, ruccola och resten av de marinerade bönorna i en separat skål.