Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- tomatpuré
- vatten
- kycklingbuljong
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Chorizoragu
Gul lök
1 st
Röd chili
½ st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Chorizofärs
200 g
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Till servering
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 622 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Förberedelse: Tärna gul lök. Smula fetaost. Skiva röd chili, kärna ut chilin om du önskar mindre hetta.
- Koka pastan enligt angivelse på förpackningen.
- Chorizoragu: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs chorizofärs ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, röd chili, gul lök och cocktailtomater. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner tomatpuré, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Blanda nykokt pasta med chorizoragu. Servera toppad med smulad fetaost och ruccola.