Mezze maniche med chorizoragu och fetaost
15-20

Mezze maniche med chorizoragu och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • vatten
  • kycklingbuljong

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g

Chorizoragu

Gul lök
1 st
Röd chili
½ st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Chorizofärs
200 g
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning

Till servering

Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 622 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Förberedelse: Tärna gul lök. Smula fetaost. Skiva röd chili, kärna ut chilin om du önskar mindre hetta.
  3. Koka pastan enligt angivelse på förpackningen. 
  4. Chorizoragu: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs chorizofärs ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, röd chili, gul lök och cocktailtomater. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner tomatpuré, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  5. Blanda nykokt pasta med chorizoragu. Servera toppad med smulad fetaost och ruccola.