Krämig pärlcouscous med saffran, tomat och stekt halloumi
15-20
Vegetariskt

Krämig pärlcouscous med saffran, tomat och stekt halloumi

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Saffranssås

Pärlcouscous (Vete)
125 g
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Saffran
1 förp
Salt
Svartpeppar

Stekt halloumi

Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Olivolja

Till servering

Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 670 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 59 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen.
  2. Saffranssås: Klyfta rödlök tunt. Hacka tomat. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek lök och pressad vitlök ca 2 min. Rör ner matyoghurt, saffran och tomater. Sjud ca 2 min och ta från värmen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  3. Krämig pärlcouscous: Blanda ner pärlcouscous i stekpannan med saffranssåsen. 
  4. Stekt halloumi: Skär halloumin i medeltjocka skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 2 min per sida tills den fått fin färg.
  5. Servera krämig pärlcouscous med saffran toppad med stekt halloumi och ruccola.