Donburi med soja- och ingefärsstekt kalkon, syrad kål och srirachasås
15-20

Donburi med soja- och ingefärsstekt kalkon, syrad kål och srirachasås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ättiksprit (12%)
  • vatten
  • socker
  • salt
  • neutral olja

Jasminris

Jasminris
125 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk

Syrad kålsallad

Coleslawmix
1 förp
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Salt
1 krm

Srirachasås

Srirachasås
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ krm

Sojastekt kalkonfärs

Bananschalottenlök
1 st
Neutral olja
Kalkonfärs
300 g
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 715 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna!

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Syrad kålsallad: Lägg coleslawmix i en bunke. Koka upp ättika, vatten, socker och salt i en liten kastrull. Häll ättiksblandningen över kålen. Blanda salladen väl, knåda gärna in dressingen med händerna. Ställ åt sidan.
  3. Srirachasås: Blanda srirachasås, yoghurt och salt i en skål.
  4. Sojastekt kalkon: Klyfta schalottenlök. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 4 min. Tillsätt schalottenlök och stek ytterligare ca 1 min. Blanda ner soja- och ingefärssås. Koka ihop ca ½ min.
  5. Lägg ris i botten på en djup tallrik. Toppa med sojastekt kalkonfärs, syrad kålsallad, srirchasås och sesamfrön (se tips).