Krämig tagliatelle med tonfisk, tomat, parmesan och mixsallad
15-20

Krämig tagliatelle med tonfisk, tomat, parmesan och mixsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • sparat pastavatten
  • salt
  • svartpeppar

Pastasås

Gul lök
1 st
Cocktailtomater
125 g
Tonfisk i olja (Fisk)
1 förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Crème fraiche med feta och tomat (Mjölk, Laktos)
½ förp
Sparat pastavatten
1 dl
Salt
Svartpeppar

Till servering

Tagliatelle (Vete)
200 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Chili flakes
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 685 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Förberedelser: Hacka gul lök. Halvera cocktailtomat. Häll av tonfisk.
  3. Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten när du häller av pastan.
  4. Pastasås: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs gul lök ca 3 min. Tillsätt cocktailtomater och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt crème fraiche med feta och tomat och sparat pastavatten. Koka upp och blanda ner i den använda pastakastrullen tillsammans med avhälld pasta och tonfisk. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  5. Finriv parmesanost. Servera krämig tagliatelle i djupa tallrikar. Toppa med riven parmesan, chili flakes (valfritt) och mixsallad.