Hoisinwokad kotlett med äggnudlar
25-35
Laktosfri
14
Points®värde per portion

Hoisinwokad kotlett med äggnudlar

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • neutral olja
  • salt
  • ketchup

Hoisinwokad kotlett

Broccoli
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Fläskkotlett
300 g
Neutral olja
½ msk
Haricots verts
1 förp
Salt
½ tsk
Hoisinsås (Sojabönor, Sesamfrön)
1 förp
Ketchup
1 msk

Till servering

Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Finhacka vitlök och röd chili. Strimla fläskkotlett. 
  2. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hoisinwokad kotlett: Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Bryn fläskstrimlorna ca 4 min, krydda med salt.
  4. Blanda ner broccoli och haricots verts. Bryn ytterligare ca 3 min, tills köttet är genomstekt och grönsakerna fått färg. Tillsätt vitlök och röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka), fräs ytterligare ca 1 min. 
  5. Blanda hoisinsås och ketchup i en skål. Blanda ner hoisinblandningen i woken tillsammans med avhällda nudlar. Låt allt bli varmt.
  6. Servera hoisinwokad kotlett och grönsaker med äggnudlar.