Fiskbiffar med rostad senapspotatis och sötsyrlig kålsallad
40-50
9
Points®värde per portion

Fiskbiffar med rostad senapspotatis och sötsyrlig kålsallad

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • ägg,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ägg
  • lättmjölk
  • salt
  • flytande margarin
  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • vatten
  • flytande honung

Fiskbiffar

Citronskal
½ st
Torskfilé (Fisk)
300 g
Dill
10 g
Ägg (Ägg)
1 st
Lättmjölk (Mjölk)
¼ dl
Salt
½ tsk
Panko (Vete)
ca ½ dl
Flytande margarin
½ msk

Rostad senapspotatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
1+1 tsk
Salt
¼ tsk
Vatten
½ msk
Senap (Senap)
½ msk
Dill
10 g

Sötsyrlig kålsallad

Citronsaft
¼ st
Flytande honung
½ msk
Neutral olja
½ tsk
Rödkål
250 g
Babyspenat
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Fiskbiffar: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Skär torskfilé i mindre bitar och lägg i en rymlig mixerbunke. Mixa till en grov färs med en stavmixer. Finhacka dill. Tillsätt citronskal, dill, ägg, mjölk och salt i fiskfärsen. Blanda väl och ställ kallt till punkt 5.
  3. Rostad senapspotatis: Halvera potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med 1 tsk neutral olja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, till potatisen fått fin färg. 
  4. Sötsyrlig kålsallad: Pressa saft från den använda citronen i en salladsskål. Vispa ner flytande honung och neutral olja. Strimla rödkål och lägg i salladsskålen, massera in dressingen. Blanda ner babyspenat vid servering. 
  5. Fiskbiffar: Lägg panko på en tallrik. Forma fiskfärsen till 2 biffar och vänd försiktigt i pankon. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek biffarna ca 3 min per sida, tills de har fått fin färg och är genomstekta.
  6. Rostad senapspotatis: Vispa ihop senap, vatten och 1 tsk neutral olja i en skål till en dressing. Blanda dressingen med den varma potatisen direkt på ugnsplåten. Smaka av med lite salt. Toppa med plockad dill.
  7. Servera fiskbiffarna med senapspotatisen och kålsalladen.