Spaghetti med parmesan- och persiljeströssel, färsk tomatsås och vitlöksmarinerade räkor
25-35
Laktosfri

Spaghetti med parmesan- och persiljeströssel, färsk tomatsås och vitlöksmarinerade räkor

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • kräftdjur,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt
  • olivolja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • vatten
  • kycklingbuljong

Parmesanströssel

Kruspersilja
10 g
Bakplåtspapper
1 st
Panko (Vete)
¾ dl
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Salt
1 krm
Olivolja
½ msk

Vitlöksmarinerade räkor

Vitlök
1 klyfta
Kruspersilja
10 g
Olivolja
1 msk
Räkor (Kräftdjur)
1 förp

Tomatsås

Vitlök
2 klyfta
Tomat
2 st
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Chili flakes
2 krm

Till servering

Spaghetti (Vete)
200 g
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 743 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 89 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 160°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten (ca 10g salt / liter vatten) till pastakoket i punkt 5.
  2. Parmesanströssel: Finhacka kruspersilja och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt panko, riven parmesan, salt och olivolja till plåten. Blanda ordentligt och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills strösslet är frasigt. Öppna ugnsluckan och blanda runt emellanåt.
  3. Vitlöksmarinerade räkor: Finhacka vitlök och kruspersilja. Lägg i en skål och blanda ner olivolja. Häll av räkorna och blanda ner i skålen.
  4. Tomatsås: Finhacka vitlök. Skär tomater i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs tomat och vitlök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, chili flakes, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min.
  5. Koka spaghetti enligt tidsangivelse på förpackningen.
  6. Häll av pastan och lägg tillbaka spaghettin i kastrullen. Blanda ner tomatsås och riven parmesanost. Blanda runt ordentligt. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera tomatpasta toppad med marinerade räkor och parmesanströssel.