Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- vatten
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
Persisk sabzi
Citron
1 st
Gul lök
1 st
Koriander
20 g
Bakpotatis
½ st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Babyspenat
65 g
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Borlottibönor
1 förp
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Tomat
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Näringsvärde per portion
- Energi 514 kcal
- Fett 16 g
- Kolhydrater 71 g
- Protein 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Persisk sabzi: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka gul lök och koriander. Tärna bakpotatis smått.
- Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek gul lök, pressad vitlök och bakpotatis ca 3 min. Tillsätt koriander och babyspenat, fräs ytterligare ca 3 min.
- Tillsätt vatten, smulad grönsaksbuljong, salt och nymald svartpeppar. Sjud under lock ca 15 min. Häll av borlottibönor och rör ner i grytan med citronskal och pressad citronsaft. Sjud ytterligare ca 5 min.
- Grovhacka tomat. Servera persisk sabzi med nykokt bulgur toppad med hackad tomat och en klick matyoghurt.