Persisk sabzi med spenat, bulgur och matyoghurt
25-35
Vegetariskt

Persisk sabzi med spenat, bulgur och matyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Persisk sabzi

Citron
1 st
Gul lök
1 st
Koriander
20 g
Bakpotatis
½ st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Babyspenat
65 g
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Borlottibönor
1 förp

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Tomat
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 514 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Persisk sabzi: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Grovhacka gul lök och koriander. Tärna bakpotatis smått. 
  3. Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek gul lök, pressad vitlök och bakpotatis ca 3 min. Tillsätt koriander och babyspenat, fräs ytterligare ca 3 min.
  4. Tillsätt vatten, smulad grönsaksbuljong, salt och nymald svartpeppar. Sjud under lock ca 15 min. Häll av borlottibönor och rör ner i grytan med citronskal och pressad citronsaft. Sjud ytterligare ca 5 min.
  5. Grovhacka tomat. Servera persisk sabzi med nykokt bulgur toppad med hackad tomat och en klick matyoghurt.