Hamburgare med crispy tofu, mangosås och klyftpotatis
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Hamburgare med crispy tofu, mangosås och klyftpotatis

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vitlök
  • flingsalt
  • neutral olja
  • sambal oelek

Klyftpotatis

Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt

Crispy tofu

Lime
½ st
Tofu (Sojabönor)
200 g
Vitlök
1 klyfta
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Flingsalt
Majsstärkelse
1 msk
Neutral olja

Mangosås

Mango
1 st
Koriander
20 g
Lime
½ st
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm

Tillbehör

Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 575 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Klyftpotatis: Klyfta bakpotatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
  3. Crispy tofu: Skölj lime i ljummet vatten och finriv allt skal. Torka tofun torr med lite hushållspapper. Skär tofu i 2 jämnstora skivor och lägg på ett fat. Pressa över saft från en halv lime och fördela pressad vitlök runt om på skivorna. Pensla på kinesisk soja på tofun så det täcker runt om. Krydda med lite flingsalt. Låt stå till steg 6.
  4. Mangosås: Skala och tärna mango. Lägg mango, koriander, saften från resten av limen, sambal oelek och salt i en mixerbunke. Mixa slätt med en stavmixer. Tillsätt limeskal.
  5. Rosta gärna hamburgerbröden i en torr stekpanna. Skiva tomat tunt.
  6. Crispy tofu: Lägg majsstärkelse på ett fat och vänd runt tofun. Hetta upp riktigt med neutral olja i den använda stekpannan och stek tofuskivorna på hög värme runt om ca 4  min, tills de fått krispig yta. Toppa med lite flingsalt.
  7. Fyll hamburgerbröd med mixsallad, crispy tofu, tomat och lite mangosås. Servera med klyftpotatis och resten av mangosåsen.