Pasta à la crème de chèvre med soltorkade tomater och pinjenötter
20-30
Vegetariskt

Pasta à la crème de chèvre med soltorkade tomater och pinjenötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • svartpeppar
  • vitlök
  • salt

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Pinjenötter
10 g
Ruccola
30 g

Crème de chèvre

Chèvre (Mjölk, Laktos)
50 g
Soltorkade tomater
½ burk
Pinjenötter
10 g
Vatten
1 msk
Olivolja
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar

Stekta grönsaker

Gul lök
1 st
Aubergine
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 683 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Spara gärna oljan från de soltorkade tomaterna och använd i receptet!

  1. Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till punkt 5.
  2. Rosta alla pinjenötter i en torr och het stekpanna ca 2 min. Lägg i en skål och spara pannan.
  3. Crème de chèvre: Smula chèvre. Grovhacka soltorkade tomater. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt pinjenötter, vatten, olivolja (se tips!), rödvinsvinäger och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
  4. Stekta grönsaker: Finhacka gul lök. Tärna aubergine i cm-stora bitar. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och fräs grönsakerna på hög värme ca 4 min, tills de fått fin färg. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Blanda kokt pasta med sparat pastavatten och crème de chèvre. Vänd ner de stekta grönsakerna. Servera pastan med rostade pinjenötter och ruccola.