20-30
Vegetariskt
Pasta à la crème de chèvre med soltorkade tomater och pinjenötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- olivolja
- rödvinsvinäger
- svartpeppar
- vitlök
- salt
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Pinjenötter
10 g
Ruccola
30 g
Crème de chèvre
Chèvre (Mjölk, Laktos)
50 g
Soltorkade tomater
½ burk
Pinjenötter
10 g
Vatten
1 msk
Olivolja
1 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar
Stekta grönsaker
Gul lök
1 st
Aubergine
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 683 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 82 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Spara gärna oljan från de soltorkade tomaterna och använd i receptet!
- Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till punkt 5.
- Rosta alla pinjenötter i en torr och het stekpanna ca 2 min. Lägg i en skål och spara pannan.
- Crème de chèvre: Smula chèvre. Grovhacka soltorkade tomater. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt pinjenötter, vatten, olivolja (se tips!), rödvinsvinäger och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
- Stekta grönsaker: Finhacka gul lök. Tärna aubergine i cm-stora bitar. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och fräs grönsakerna på hög värme ca 4 min, tills de fått fin färg. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
- Blanda kokt pasta med sparat pastavatten och crème de chèvre. Vänd ner de stekta grönsakerna. Servera pastan med rostade pinjenötter och ruccola.