Grekisk pytt med oliver och bakad fetaost
30-40
Utan gluten
Vegetariskt

Grekisk pytt med oliver och bakad fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • torkad rosmarin
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • flytande honung
  • rödvinsvinäger
  • dijonsenap

Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Olivolja
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Bladpersilja
10 g
Snacksoliver
1 förp

Dressade linser

Gröna linser
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Dijonsenap
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 529 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 57 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Klyfta potatis och rödlök. Lägg i en smord ugnsform och blanda med olivolja, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen 18-20 min. 
  3. Dressade linser: Häll av och skölj gröna linser och lägg i en skål. Blanda med pressad vitlök, olivolja, flytande honung, rödvinsvinäger, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar. 
  4. Halvera cocktailtomater. Ta ut formen ur ugnen och lägg på tomater och fetaost. Tillaga mitt i ugnen ytterligare 12-15 min.
  5. Grovhacka bladpersilja. Strö dressade linser över potatisen och strössla med persilja och oliver på toppen!