Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- torkad rosmarin
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- flytande honung
- rödvinsvinäger
- dijonsenap
Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Olivolja
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Bladpersilja
10 g
Snacksoliver
1 förp
Dressade linser
Gröna linser
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Dijonsenap
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 529 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 57 g
- Protein 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Klyfta potatis och rödlök. Lägg i en smord ugnsform och blanda med olivolja, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen 18-20 min.
- Dressade linser: Häll av och skölj gröna linser och lägg i en skål. Blanda med pressad vitlök, olivolja, flytande honung, rödvinsvinäger, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar.
- Halvera cocktailtomater. Ta ut formen ur ugnen och lägg på tomater och fetaost. Tillaga mitt i ugnen ytterligare 12-15 min.
- Grovhacka bladpersilja. Strö dressade linser över potatisen och strössla med persilja och oliver på toppen!