Rosmarinkryddade fläskfärsbiffar med rostade morötter och krämig örtrisoni
30-40
Laktosfri

Rosmarinkryddade fläskfärsbiffar med rostade morötter och krämig örtrisoni

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • ströbröd
  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • kycklingbuljong

Rostade morötter

Morötter
300 g
Torkad rosmarin
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Fläskfärsbiffar

Fläskfärs
250 g
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Svartpeppar
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
1 ½ msk
Vatten
3 msk
Olivolja

Örtrisoni

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Vitvinsvinäger
½ msk
Risoni (Vete)
150 g
Vatten
5 dl
Salt
1 krm
Kycklingbuljong
½ tärning
Bladpersilja
20 g
Oregano
10 g
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 707 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade morötter: Skrubba morötter och skär i klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med torkad rosmarin, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 15 min.
  3. Fläskfärsbiffar: Lägg fläskfärs i en bunke och tillsätt salt, torkad rosmarin, nymald svartpeppar, dijonsenap, pressad vitlök, ströbröd och vatten. Blanda väl och forma till ca 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  4. Örtrisoni: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger, risoni, 3 dl vatten, salt och smulad kycklingbuljong. När vattnet kokat in, späd med mer vatten, lite i taget. Rör om då och då. Koka ca 10 min, tills risonin är mjuk.
  5. Finstrimla hälften av persilja, spara resten till servering. Plocka bladen från oregano. Rör ner ½ msk olivolja, strimlad persilja och oreganobladen i risonin. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med mer vatten.
  6. Servera rosmarinkryddade fläskfärsbiffar med krämig örtrisoni och rostade morötter. Toppa med resten av persilja.