30-40
Vegetariskt
Krämig blomkålssoppa med skogschampinjoner, grönkål och smörstekta hasselnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- olivolja
- salt
- vitvinsvinäger
- vatten
- grönsaksbuljong
- mjölk
- svartpeppar
- smör
Blomkålsoppa
Blomkål
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt
½ tsk
Vitvinsvinäger
2 msk
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Svartpeppar
Smörstekta hasselnötter
Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Smör (Mjölk)
Svamp- och grönkålstopping
Skogschampinjoner
125 g
Grönkål
100 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Till servering
Surdegspavé (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 560 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 56 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Blomkålssoppa: Skär blomkål i mindre bitar och finhacka gul lök. Fräs blomkål, lök och pressad vitlök i en stekgryta med olivolja ca 3 min. Tillsätt salt, vitvinsvinäger, vatten och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock ca 15 min, tills blomkålen är helt mjuk. Tillsätt mjölk och crème fraiche, sjud ytterligare ca 3 min. Mixa soppan helt slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Tillaga surdegspavè enligt anvisning på förpackningen.
- Smörstekta hasselnötter: Grovhacka hasselnötter. Rosta i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Tillsätt en klick smör blanda runt.
- Svamp och grönkålstopping: Kvarta skogschampinjoner. Finstrimla grönkål. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs svampen ca 2 min. Blanda ner grönkål och vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Lägg upp soppa i djupa tallrikar. Toppa med svampfräs och smörstekta hasselnötter. Servera med surdegspavè.