Krämig blomkålssoppa med skogschampinjoner, grönkål och smörstekta hasselnötter
30-40
Vegetariskt

Krämig blomkålssoppa med skogschampinjoner, grönkål och smörstekta hasselnötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • olivolja
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • mjölk
  • svartpeppar
  • smör

Blomkålsoppa

Blomkål
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt
½ tsk
Vitvinsvinäger
2 msk
Vatten
7 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Svartpeppar

Smörstekta hasselnötter

Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Smör (Mjölk)

Svamp- och grönkålstopping

Skogschampinjoner
125 g
Grönkål
100 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar

Till servering

Surdegspavé (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 560 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 56 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Blomkålssoppa: Skär blomkål i mindre bitar och finhacka gul lök. Fräs blomkål, lök och pressad vitlök i en stekgryta med olivolja ca 3 min. Tillsätt salt, vitvinsvinäger, vatten och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock ca 15 min, tills blomkålen är helt mjuk. Tillsätt mjölk och crème fraiche, sjud ytterligare ca 3 min. Mixa soppan helt slät med stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  3. Tillaga surdegspavè enligt anvisning på förpackningen.
  4. Smörstekta hasselnötter: Grovhacka hasselnötter. Rosta i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Tillsätt en klick smör blanda runt. 
  5. Svamp och grönkålstopping: Kvarta skogschampinjoner. Finstrimla grönkål. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs svampen ca 2 min. Blanda ner grönkål och vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  6. Lägg upp soppa i djupa tallrikar. Toppa med svampfräs och smörstekta hasselnötter. Servera med surdegspavè.