Turkiska köttbullar med dill- och gurksallad, haydari och rostad potatis
30-40
Utan gluten

Turkiska köttbullar med dill- och gurksallad, haydari och rostad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • mjölk
  • vitlök
  • rödvinsvinäger

Rostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Turkiska köttbullar

Ströbröd
¼ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Spiskummin
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Nötfärs
250 g

Haydari

Dill
10 g
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ krm

Dill- och gurksallad

Tomat
1 st
Gurka
1 st
Dill
10 g
Salt
1 krm
Chili flakes
1 krm
Olivolja
Rödvinsvinäger
2 tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 525 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 47 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  3. Turkiska köttbullar: Blanda ströbröd, mjölk, pressad vitlök, salt, spiskummin, torkad oregano och nötfärs i en bunke. Ställ in i kylen och låt vila minst 15 min.
  4. Haydari: Finhacka dill och vitlök. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt och salt.
  5. Turkiska köttbullar: Forma färsen till 6 köttbullar. Stek köttbullarna runtom, ca 2 min. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Dill- och gurksallad: Tärna tomat och gurka. Grovhacka dill. Lägg allt i en skål och blanda med salt, chili flakes, olivolja och rödvinsvinäger.
  7. Servera turkiska köttbullar med rostad potatis, dill- och gurksallad och haydari.