Pasta med tomat- och cashewsås
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- tomatpuré
- salt
Tomat- och cashewsås
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
1½ msk
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Salt
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
125 g
Pumpakärnor
1 msk
Oregano
10 g
Ruccola
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Tomat- och cashewsås: Lägg cashewnötter i en mixerbunke och häll på kokande vatten. Låt stå ca 10 minuter.
- Hacka schalottenlök. Skala och tärna morot smått. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Stek lök och morot på medelvärme ca 10 min. Blanda ner tomatpuré och finriven vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater. Koka upp och sjud under lock ca 10 min.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tillsammans med lite salt.
- Tomat- och cashewsås: Häll av nästan allt vatten från cashewnötterna och mixa med stavmixer till en puré.
- Blanda ner cashewnötspurén i tomatsåsen. Mixa sedan såsen med stavmixer till önskad konsistens. Smaka av med lite salt.
- Plocka blad från oregano. Blanda tomat- och cashewsåsen med avhälld pasta och lite av det sparade pastavattnet. Toppa med oregano och rostade pumpakärnor. Servera med ruccola.