Pasta med tomat- och cashewsås
30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
11
Points®värde per portion

Pasta med tomat- och cashewsås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • salt

Tomat- och cashewsås

Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
1½ msk
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Salt

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
125 g
Pumpakärnor
1 msk
Oregano
10 g
Ruccola
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Tomat- och cashewsås: Lägg cashewnötter i en mixerbunke och häll på kokande vatten. Låt stå ca 10 minuter. 
  3. Hacka schalottenlök. Skala och tärna morot smått. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Stek lök och morot på medelvärme ca 10 min. Blanda ner tomatpuré och finriven vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater. Koka upp och sjud under lock ca 10 min. 
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
  5. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna tillsammans med lite salt.
  6. Tomat- och cashewsås: Häll av nästan allt vatten från cashewnötterna och mixa med stavmixer till en puré.
  7. Blanda ner cashewnötspurén i tomatsåsen. Mixa sedan såsen med stavmixer till önskad konsistens. Smaka av med lite salt. 
  8. Plocka blad från oregano. Blanda tomat- och cashewsåsen med avhälld pasta och lite av det sparade pastavattnet. Toppa med oregano och rostade pumpakärnor. Servera med ruccola.