Fläskkotlett Greta med kall löksås och sötsur gurka
35
Utan gluten

Fläskkotlett Greta med kall löksås och sötsur gurka

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • ägg,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • smör
  • svartpeppar
  • äggula

Rostade potatistärningar

Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt

Sötsur gurka

Gurka
½ st
Salt
2 krm
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Bladpersilja
20 g

Kall löksås

Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
Socker
2 krm
Salt
1 ½ krm
Torkad salvia
½ tsk
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Svartpeppar

Kotlett Greta

Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
½ msk
Äggula (Ägg)
1 st
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 523 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 43 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade potatistärningar: Skär potatis i tärningar (ca 2x2 cm). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och lite salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 18 min, tills den fått fin färg.
  3. Sötsur gurka: Skiva gurka i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg i en bunke och blanda ner salt, socker och ättiksprit. Låt stå till servering, blanda runt då och då.
  4. Kall löksås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs lök, socker, salt och torkad salvia ca 4 min. Lägg över i en skål för att svalna lite. Torka ur och spara stekpannan. Rör ner matyoghurt i löken och smaka av med lite nymald svartpeppar. 
  5. Kotlett Greta: Skär fläskkotlett i ca 2x2 cm stora tärningar. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i den använda stekpannan och stek köttet ca 6 min, tills det är genomstekt (innertemp 72°C). Lägg äggula i en bunke och blanda ner dijonsenap. Vänd ner det stekta köttet i senapsblandningen.
  6. Grovhacka bladpersilja och blanda med gurkan. Servera kotlett Greta med rostade potatistärningar, kall löksås och sötsur gurka.