Tandoori curry med röda linser, mandel och koriander
20
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Tandoori curry med röda linser, mandel och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • neutral olja
  • salt
  • vatten
  • socker

Tandoori curry

Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röda linser
1 förp
Neutral olja
Tandoori masalakrydda
1 msk
Salt
¾ tsk
Kokosmjölk
1 ½ dl
Vatten
1 dl
Socker
½ tsk
Citron
1 st

Till servering

Basmatiris
125 g
Koriander
20 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 603 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Tärna tomat. Grovhacka koriander. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Häll av och skölj röda linser.
  3. Tandoori curry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, tandoori masalakrydda och salt ca 2 min. Tillsätt tomat och fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner röda linser, kokosmjölk, vatten och socker. Sjud under lock ca 5 min.
  4. Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandelspån ca 1 min, eller tills de fått fin färg.
  5. Smaka av grytan med pressad saft från halva citronen. Klyfta resten av citronen.
  6. Toppa tandoori curry med rostade mandelspån och koriander. Servera med basmatiris och citronklyftor.