Vegmefärsbiffar med bulgur och tzatziki
25
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Vegmefärsbiffar med bulgur och tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • vatten
  • tomatpuré
  • sambal oelek
  • olivolja
  • vitvinsvinäger

Tzatziki

Gurka
½ st
Soygurt (Sojabönor)
2 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Vegmefärsbiffar

Vegetarisk färs (Sojabönor)
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Ströbröd
1 msk
Vatten
1 msk
Tomatpuré
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja

Sallad

Cocktailtomater
250 g
Gurka
½ st
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Till servering

Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 495 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 49 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tzatziki: Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Blanda gurka, soygurt, pressad vitlök och salt i en skål. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
  3. Vegmefärsbiffar: Lägg vegetarisk färs i en bunke. Blanda med pressad vitlök, torkad oregano, ströbröd, vatten, tomatpuré, sambal oelek, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar. 
  4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min på varje sida tills de fått fin färg och yta. 
  5. Sallad: Halvera cocktailtomater. Skiva gurka. Lägg mixsallad, tomater och gurka i en salladsskål. Blanda med lite vitvinsvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera vegmefärsbiffar med nykokt bulgur, sallad och tzatziki.