Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- ströbröd
- vatten
- tomatpuré
- sambal oelek
- olivolja
- vitvinsvinäger
Tzatziki
Gurka
½ st
Soygurt (Sojabönor)
2 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vegmefärsbiffar
Vegetarisk färs (Sojabönor)
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Ströbröd
1 msk
Vatten
1 msk
Tomatpuré
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Sallad
Cocktailtomater
250 g
Gurka
½ st
Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 495 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 49 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Tzatziki: Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Blanda gurka, soygurt, pressad vitlök och salt i en skål. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
- Vegmefärsbiffar: Lägg vegetarisk färs i en bunke. Blanda med pressad vitlök, torkad oregano, ströbröd, vatten, tomatpuré, sambal oelek, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 2 biffar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min på varje sida tills de fått fin färg och yta.
- Sallad: Halvera cocktailtomater. Skiva gurka. Lägg mixsallad, tomater och gurka i en salladsskål. Blanda med lite vitvinsvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Servera vegmefärsbiffar med nykokt bulgur, sallad och tzatziki.