Saffranscouscous med rostade kikärtor och gurkraita
35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Saffranscouscous med rostade kikärtor och gurkraita

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • bakplåtspapper
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök

Saffranscouscous

Couscous (Vete)
125 g
Olivolja
1+½ tsk
Vatten
2 ½ dl
Saffran
1 förp
Grönsaksbuljong
½ tärning
Citron
½ st

Rostade kikärtor

Kikärtor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Tomat-och gurksallad

Gurka
½ st
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Mynta
10 g
Olivolja
1 tsk
Citron
½ st
Salt
1 krm
Svartpeppar

Gurkraita

Gurka
½ st
Mynta
10 g
Soygurt (Sojabönor)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 488 kcal
  • Fett 15 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Saffranscouscous: Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten, saffran och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel och tillsätt pressad citronsaft och mer olivolja.
  3. Rostade kikärtor: Häll av och skölj kikärtor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills kikärtorna har fått fin färg.
  4. Tomat-och gurksallad: Finhacka gurka, bananschalottenlök och mynta. Tärna tomat. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, pressad citronsaft, salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Gurkraita: Finhacka gurka och mynta. Lägg allt i en skål och blanda ner soygurt, pressad vitlök och lite salt.
  6. Servera saffranscouscous med rostade kikärtor, sallad och gurkraita.