Tomat- och paprikadoftande pasta med fetaost och mandeltopping
Vegetariskt

Tomat- och paprikadoftande pasta med fetaost och mandeltopping

Nytt recept
Under 35 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Rödlök
1 st
Röd paprika
½ st
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Balsamvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Tomatpuré
½ förp
Torkad oregano
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Färskost
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Röd paprika
½ st
Mixsallad
30 g
Olivolja
Balsamvinäger
Salt
Bladpersilja
20 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
827 kcal
Fett:
37 g
Kolhydrater:
93 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna mandelspånen i en torr och het stekpanna innan servering. Passa noga så de inte bränner!

Koka rigatepasta enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka rödlök. Strimla paprika. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs rödlök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong, tomatpuré, torkad oregano och torkad timjan. Låt allt sjuda ca 2 min. 
Tillsätt paprika, krossade tomater och vatten. Sjud ytterligare ca 5 min, tills paprikan är mjuk. Ta grytan från värmen och rör ner färskost. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär tomat och paprika i mindre bitar. Blanda med mixsallad i en skål. Dressa med lite olivolja, balsamvinäger och salt. 
Grovhacka bladpersilja. Blanda nykokt pasta med tomatsåsen. Smula fetaost över pastan och strö på persilja och mandelspån. Servera med sallad.
Smaklig måltid!