Vegetariskt
Tomat- och paprikadoftande pasta med fetaost och mandeltopping
Nytt recept
Under 35 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Mezze maniche rigate
200 g
Rödlök
1 st
Röd paprika
½ st
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Balsamvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Tomatpuré
½ förp
Torkad oregano
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Färskost
½ förp
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Röd paprika
½ st
Mixsallad
30 g
Olivolja
Balsamvinäger
Salt
Bladpersilja
20 g
Fetaost
50 g
Mandelspån
25 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 827 kcal
- Fett:
- 37 g
- Kolhydrater:
- 93 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna mandelspånen i en torr och het stekpanna innan servering. Passa noga så de inte bränner!
Koka rigatepasta enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka rödlök. Strimla paprika. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs rödlök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong, tomatpuré, torkad oregano och torkad timjan. Låt allt sjuda ca 2 min.
Tillsätt paprika, krossade tomater och vatten. Sjud ytterligare ca 5 min, tills paprikan är mjuk. Ta grytan från värmen och rör ner färskost. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär tomat och paprika i mindre bitar. Blanda med mixsallad i en skål. Dressa med lite olivolja, balsamvinäger och salt.
Grovhacka bladpersilja. Blanda nykokt pasta med tomatsåsen. Smula fetaost över pastan och strö på persilja och mandelspån. Servera med sallad.
Smaklig måltid!