Rödbetsbiffar med rosmarinpotatis och fetaostkräm
45
Vegetariskt

Rödbetsbiffar med rosmarinpotatis och fetaostkräm

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vitlök
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • ströbröd
  • ägg
  • balsamvinäger

Rosmarinpotatis

Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
½ tsk
Rosmarin
10 g
Vitlök
½ klyfta
Svartpeppar

Fetaostkräm

Fetaost
100 g
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar

Rödbetsbiffar

Rödbeta
3 st
Olivolja
Vitlök
1 ½ klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
Ströbröd
½ dl
Ägg
1 st

Sallad

Mâchesallad
65 g
Balsamvinäger
Näringsvärde per portion
  • Energi 635 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rosmarinpotatis: Halvera småpotatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
  3. Fetaostkräm: Smula sönder fetaost i en liten skål. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Rödbetsbiffar: Skala och grovriv rödbetor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek rivna rödbetor, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme ca 8 min. Lägg i en bunke och blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg.
  5. Forma smeten till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek rödbetsbiffarna ca 3 min per sida.
  6. Rosmarinpotatis: Finhacka rosmarin och lägg i en bunke. Tillsätt lite olivolja, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Vänd ner den rostade potatisen i bunken.
  7. Sallad: Lägg mâchesallad i en salladsskål och dressa med lite balsamvinäger.
  8. Servera rödbetsbiffar med rosmarinpotatis, fetaostkräm och sallad.