Spaghetti alla puttanesca med oliver, kapris, chili och persilja
20
0,4 kg CO2e
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Spaghetti alla puttanesca med oliver, kapris, chili och persilja

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti
200 g
Kapris
½ burk
Gul lök
1 st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Malen kanel
½ krm
Citron
½ st
Svartpeppar

Till servering

Tomat
1 st
Snacksoliver
1 förp
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 620 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 93 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Häll av kapris. Grovhacka tomat. Finhacka gul lök, bladpersilja, röd chili och vitlök. Tänk på att färsk chili varierar i styrka, så smaka dig fram till önskad hetta.
  3. Spaghetti alla puttanesca: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs gul lök, chili, vitlök och kapris ca 5 min, tills löken är mjuk. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, socker, salt och malen kanel. Sjud ca 5 min.
  4. Smaka av tomatsåsen med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner spaghettin i såsen.
  5. Servera spaghetti alla puttanesca toppad med hackad tomat, snacksoliver och bladpersilja.