35
1,0 kg CO2e
Utan gluten
Fläskkotletter med kall dragonsås och rostad potatis
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- mild senap
- flytande honung
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
- smör
Rostad potatis
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Dragonsås
Bananschalottenlök
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Torkad dragon
1 tsk
Mild senap (Senap)
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Sallad
Cocktailtomater
250 g
Mixsallad
65 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Smör (Mjölk)
1 tsk
Näringsvärde per portion
- Energi 568 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 46 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
- Dragonsås: Finhacka bananschalottenlök och lägg i en skål. Rör ner matyoghurt, torkad dragon, mild senap, honung, salt och lite nymald svartpeppar.
- Sallad: Dela cocktailtomater. Lägg tomater och mixsallad i en salladsskål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
- Fläskkotlett: Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Servera nystekta fläskkotletter med ugnsrostad potatis, kall dragonsås och sallad.