Vietnamesisk risnudelsallad med jordnötter och mynta
40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Vietnamesisk risnudelsallad med jordnötter och mynta

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor,
  • cashewnötter,
  • hasselnötter,
  • makadamianötter,
  • mandel,
  • paranötter,
  • pekannötter,
  • valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • salt

Risnudelsallad

Risnudlar
125 g
Neutral olja
Mango
1 st
Morot
1 st
Jordnötter
40 g
Mynta
20 g

Dressing

Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Lime
1 st
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
¾ tsk
Neutral olja
1 tsk

Tofu

Tofu
200 g
Salt
2 krm
Neutral olja

Krispig lök

Bananschalottenlök
1 st
Majsstärkelse
1 msk
Neutral olja
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 712 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 90 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och lägg i en salladsskål. Klipp nudlarna i mindre bitar och ringla över lite neutral olja.
  2. Dressing: Finhacka röd chili och vitlök. Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, socker, vitvinsvinäger, vatten, salt och neutral olja. 
  3. Tofu: Skär tofu i små trekanter och krydda med salt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek tofun runt om ca 4 min, tills den fått fin färg. Lägg ner i skålen med dressing och spara pannan.
  4. Halvera, kärna ur och strimla mango. Skala och skär morot i tunna stavar. Grovhacka jordnötter. Strimla mynta. 
  5. Krispig lök: Skiva bananschalottenlök tunt, gärna på mandolin. Lägg i en skål och blanda med majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan och stek löken på hög värme ca 2 min, tills den är gyllene. Passa noga så att den inte bränns! Låt rinna av på lite hushållspapper och krydda med lite salt.
  6. Risnudelsallad: Vänd ner tofun, hälften av dressingen, morot, mango, jordnötter och hälften av myntan i skålen med risnudlar. Toppa nudelsalladen med resten av myntan och krispig lök. Servera med resten av dressingen!