Crispy chicken taco med pico de gallo, bönkräm och zucchini
40
Laktosfri

Crispy chicken taco med pico de gallo, bönkräm och zucchini

Ingredienser

Allergener
  • Ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitlök
  • vatten
  • ägg
  • ströbröd
  • vetemjöl

Sötsyrlig zucchini

Zucchini
½ st
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
½ msk
Salt
½ tsk

Pico de gallo

Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Koriander
10 g
Chili flakes
2 krm
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
1 tsk

Bönkräm

Svarta bönor (190 g)
1 förp
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Malen koriander
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
½ msk
Vatten
1 msk

Crispy chicken

Kycklingfilé
300 g
Ägg
1 st
Ströbröd
1 dl
Vetemjöl
1 dl
Salt
Svartpeppar
Olivolja

Till servering

Koriander
10 g
Tortillabröd
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 678 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Sötsyrlig zucchini: Skiva zucchini tunt och lägg i en skål. Blanda ner vitvinsvinäger, socker och salt. Låt stå till servering. Blanda några gånger under tiden.
  2. Pico de gallo: Finhacka bananschalottenlök. Tärna tomat smått. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda ner chili flakes, salt, nymald svartpeppar, vitvinsvinäger och olivolja.
  3. Bönkräm: Häll av och skölj svarta bönor. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, salt, malen koriander, nymald svartpeppar, olivolja och vatten. Mixa till en kräm med stavmixer.
  4. Crispy chicken: Knäck ägg i en djup tallrik och vispa upp lätt med en gaffel. Lägg ströbröd och vetemjöl på separata tallrikar. Dela kycklingfilé på längden, krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Grovhacka koriander. Hetta upp en torr stekpanna och värm tortillabröd några sekunder per sida. Fyll varma tortillabröd med bönkräm, crispy chicken, pico de gallo, sötsyrlig zucchini och koriander.