Vegetariska färsbiffar med hummus, tomatsallad och ruccola
25-35
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Vegetariska färsbiffar med hummus, tomatsallad och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten

Tillbehör

Basmatiris
135 g

Hummus

Kikärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Olivolja
1 msk
Spiskummin
1 krm
Salt
½ tsk

Vegetariska färsbiffar

Ströbröd (Vete)
1 ½ msk
Vatten
2 msk
Vegetarisk färs
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ msk
Malen koriander
½ tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
½ tsk

Tomat- och ruccolasallad

Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Ruccola
30 g
Citron
½ st
Olivolja
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 714 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpacknigen.
  2. Hummus: Häll av kikärtor, men spara spadet. Lägg kikärtor, 3 msk kikärtsspad, pressad vitlök, pressad citronsaft, olivolja, spiskummin och salt i en mixerbunke. Mixa till en slät röra med stavmixer.
  3. Vegetariska färsbiffar: Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Tillsätt vegetarisk färs, pressad vitlök, spiskummin, malen koriander, salt och chili flakes. Blanda ihop allt och forma färsen till 2 stora biffar. Stek färsbiffarna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.
  4. Tomat- och ruccolasallad: Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en skål och blanda med ruccola, pressad citronsaft, olivolja och lite salt.
  5. Servera vegetariska färsbiffar med hummus, nykokt basmatiris och sallad.