Bengali meatballs med spenat och kokosmjölk
30

Bengali meatballs med spenat och kokosmjölk

Gör så här


Tips från kocken: Spenaten tar mycket plats när den är rå, men lägg locket på grytan och koka ett tag så minskar den i volym.
Ingredienser

Allergener

Ägg, Selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener


Bra att ha hemma
ägg, vitlök, salt, svartpeppar, neutral olja, vitvinsvinäger, vatten, kycklingbuljong,

Bengali meatballs


  • ägg
    1 st

  • vitlök
    1 klyfta

  • garam masala
    ½ msk

  • salt
    ½ tsk

  • nötfärs
    250 g

Curry


  • curry
    1 ½ tsk

  • malen ingefära
    ½ tsk

  • vitvinsvinäger
    1 tsk

  • vitlök
    1 klyfta

  • kokosmjölk
    1 dl

  • vatten
    1 dl

  • kycklingbuljong
    ½ tärning

  • tomat
    2 st

  • bananschalottenlök
    1 st

  • babyspenat
    65 g

Till servering


  • basmatiris
    125 g

  • lime
    ½ st
Näringsvärde per portion
Energi  
661 kCal
Fett 
29 g
Kolhydrater  
61 g
Protein 
38 g