Kycklingsouvlaki med tortilla och ingefärsyoghurt
25

Kycklingsouvlaki med tortilla och ingefärsyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • flytande honung
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • sambal oelek

Kycklingsouvlaki

Citron
1 st
Torkad oregano
½ msk
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kycklinglårfilé
350 g

Grönsaksplock

Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Romansallad
½ st

Ingefärsyoghurt

Ingefära
¼ bit
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Sambal oelek
½ tsk
Salt
1 krm

Till servering

Bladpersilja
20 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 639 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 58 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Kycklinglårfilé är den saftigaste delen av kycklingen. Skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak!

  1. Kycklingsouvlaki: Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten. Finrivet skalet och pressa ner saften från halva citronen i en bunke. Tillsätt citronskal, torkad oregano, olivolja, honung, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar och vänd ner i marinaden.
  2. Grönsaksplock: Skär tomat och bananschalottenlök i tunna skivor. Dela bladen från romansallad i mindre bitar.
  3. Ingefärsyoghurt: Skala och finriv ingefära (ca ½ msk). Lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda ner ingefära, sambal oelek och salt.
  4. Kycklingsouvlaki: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingsouvlaki ca 6 min på medelhög värme, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Klyfta resten av den använda citronen. Grovhacka bladpersilja och blanda med kycklingen. Fyll tortillabröd med kycklingsouvlaki, grönsaksplock och ingefärsyoghurt. Servera med citronklyfta!