Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- olivolja
- svartpeppar
- smör
- salt
- balsamvinäger
Italiensk örtkyckling
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Olivolja
½ msk
Torkad oregano
1 tsk
Svartpeppar
Chili flakes
½ tsk
Kycklinglårfilé
350 g
Smör (Mjölk)
Klyftpotatis
Potatis
450 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tomatconcassé
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
2 st
Torkad basilika
1 tsk
Olivolja
½ tsk
Balsamvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Till servering
Bladpersilja
10 g
Mixsallad
65 g
Näringsvärde per portion
- Energi 499 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 42 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Italiensk örtkyckling: Finhacka vitlök och lägg i en bunke. Blanda ner japansk soja, olivolja, torkad oregano, rikligt med nymald svartpeppar, chili flakes och kycklinglårfilé.
- Klyftpotatis: Klyfta potatis och lägg i en smord långpanna. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
- Tomatconcassé: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Grovhacka tomat. Lägg allt i en kastrull och tillsätt torkad basilika, olivolja, balsamvinäger och salt. Sjud ca 8 min, rör om med jämna mellanrum. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Italiensk örtkyckling: Hetta upp lite smör och olivolja i en stekpanna. Bryn den marinerade kycklingen tills den fått fin färg. Lägg kycklingen på potatisen i ugnen och tillaga klart tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Grovhacka bladpersilja och strö över kycklingen och potatisen precis innan servering. Servera med tomatconcassé och mixsallad!