Kerala chicken med kryddstekt ananas
25
Laktosfri
Utan gluten

Kerala chicken med kryddstekt ananas

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • salt
    • svartpeppar
    • neutral olja
    • sambal oelek
    • vatten
    • kycklingbuljong

    Kerala chicken

    Gul lök
    ½ st
    Tomat
    1 st
    Minutfilé
    330 g
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Neutral olja
    Curry
    2 tsk
    Sambal oelek
    1 tsk
    Vatten
    ½ dl
    Kokosmjölk
    1 förp
    Kycklingbuljong
    ½ tärning

    Kryddstekt ananas

    Ananas
    ⅓ st
    Neutral olja
    Garam masala
    1 tsk
    Spiskummin
    1 tsk

    Till servering

    Basmatiris
    125 g
    Chili flakes
    Näringsvärde per portion
    • Energi 704 kcal
    • Fett 27 g
    • Kolhydrater 67 g
    • Protein 47 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Förberedelser: Skala ananas med en vass kniv. Skär i 4 långa klyftor och skär bort den hårda biten i mitten. Skiva gul lök tunt och klyfta tomat. Skär minutfilé i 3 bitar per filé och krydda med salt och nymald svartpeppar.
    3. Kerala chicken: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingen ca 4 min på hög värme. Tillsätt lök, curry, sambal oelek, vatten, kokosmjölk, tomat och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
    4. Kryddstekt ananas: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs garam masala och spiskummin ca 1 min. Tillsätt ananas och stek runt om ca 2 min.
    5. Servera kerala chicken med kryddstekt ananas och nykokt basmatiris. Toppa med lite chili flakes!