Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
- sambal oelek
- vatten
- kycklingbuljong
Kerala chicken
Gul lök
½ st
Tomat
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja
Curry
2 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Vatten
½ dl
Kokosmjölk
1 förp
Kycklingbuljong
½ tärning
Kryddstekt ananas
Ananas
⅓ st
Neutral olja
Garam masala
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Till servering
Basmatiris
125 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 704 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skala ananas med en vass kniv. Skär i 4 långa klyftor och skär bort den hårda biten i mitten. Skiva gul lök tunt och klyfta tomat. Skär minutfilé i 3 bitar per filé och krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Kerala chicken: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingen ca 4 min på hög värme. Tillsätt lök, curry, sambal oelek, vatten, kokosmjölk, tomat och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
- Kryddstekt ananas: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs garam masala och spiskummin ca 1 min. Tillsätt ananas och stek runt om ca 2 min.
- Servera kerala chicken med kryddstekt ananas och nykokt basmatiris. Toppa med lite chili flakes!