Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande honung
- flingsalt
- smör
- vetemjöl
- vatten
- balsamvinäger
- kycklingbuljong
- salt
- olivolja
- svartpeppar
Getostgratinerade rödbetor
Kokt rödbeta
350 g
Getost (Mjölk, Laktos)
75 g
Flytande honung
1 ½ tsk
Flingsalt
Torkad timjan
½ tsk
Balsamicosky
Smör (Mjölk)
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 ½ tsk
Vatten
1 ½ dl
Balsamvinäger
2 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Flytande honung
½ msk
Kycklingbuljong
⅓ tärning
Salt
Lax
Laxfilé (Fisk)
300 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tillbehör
Småpotatis
450 g
Gräslök
20 g
Ruccola
65 g
Näringsvärde per portion
- Energi 680 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Getostgratinerade rödbetor: Skär rödbetor i mindre bitar. Lägg rödbetorna i en smord ugnsform. Smula över getost och ringla över flytande honung. Krydda med lite flingsalt och torkad timjan. Tillaga högt upp i ugnen tills osten fått fin färg, ca 17 min.
- Balsamicosky: Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, balsamvinäger, kinesisk soja, flytande honung och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud på medelvärme ca 8 min. Smaka av med lite salt.
- Lax: Skär laxfilé i portionsbitar. Gnid in laxen med lite olivolja. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp en stekpanna och halstra laxen på skinnsidan ca 5 min. Vänd på fisken och tillaga klart, ca 5 min.
- Strimla gräslök. Blanda rödbetorna med ruccola. Servera halstrad lax med getostgratinerade rödbetor, balsamicosky och kokt potatis. Toppa med gräslök.