35
1,1 kg CO2e
Ugnsbakad lax med dillstekta morötter och senapsstuvad potatis
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- kycklingbuljong
- flytande honung
- vitvinsvinäger
Ugnsbakad lax
Laxfilé (Fisk)
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Senapsstuvad potatis
Småpotatis
450 g
Smör (Mjölk)
2 tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 msk
Salt
Dillstekta morötter
Morötter
300 g
Smör (Mjölk)
1 tsk
Salt
Flytande honung
½ msk
Dill
20 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 573 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 53 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Halvera småpotatis och koka mjuk i lättsaltat vatten.
- Ugnsbakad lax: Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
- Senapsstuvad potatis: Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong, dijonsenap och lite salt. Koka upp och sjud ca 5 min. Vänd ner den kokta potatisen.
- Dillstekta morötter: Skär morötter i mindre bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek morötterna tillsammans med lite salt och honung ca 6 min. Grovhacka dill. Rör ner vitvinsvinäger, dill och nymald svartpeppar i pannan.
- Servera ugnsbakad lax med senapsstuvad potatis och dillstekta morötter.