Stekt lax med krispig parmesanpotatis och rostad paprikavinägrett
30-40
Laktosfri
Utan gluten

Stekt lax med krispig parmesanpotatis och rostad paprikavinägrett

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger

Krispig parmesanpotatis

Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Salt
½ tsk
Paprikapulver
½ tsk
Svartpeppar
Potatis
400 g

Rostad paprikavinägrett

Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
½ tsk
Rödvinsvinäger
2 tsk

Paprikastekt lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Paprikapulver
½ tsk
Olivolja

Chilistekt zucchini

Zucchini
1 st
Olivolja
Salt
Chili flakes
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 562 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 40 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Krispig parmesanpotatis: Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och smörj in med olivolja. Strö riven parmesan, salt, paprikapulver och nymald svartpeppar jämnt över bakplåtspappret. Halvera potatis. Lägg potatisen sida vid sida med snittytan ned mot ostblandningen. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 20-25 min, tills potatisen är mjuk. 
  3. Rostad paprikavinägrett: Halvera röd paprika och ta bort kärnhuset. Lägg paprikan i en ugnsform och rosta i övre delen av ugnen ca 20 min. Lägg över i en mixerbunke. Skala och skiva vitlök. Tillsätt vitlöken, salt, nymald svartpeppar, olivolja och rödvinsvinäger till mixerbunken. Mixa allt till en slät sås med stavmixer. Smaka av med salt.
  4. Förberedelse zucchini: Dela och skär zucchini i sneda skivor. 
  5. Paprikastekt lax: Krydda laxfilé med salt, nymald svartpeppar och paprikapulver. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 4 min per sida, tills fisken är klar. Lägg över den stekta laxen på ett fat, men spara stekpannan till att steka zucchini i.
  6. Chilistekt zucchini: Hetta upp den använda stekpannan och stek zucchini ca 2 min. Krydda med salt och chili flakes.
  7. Servera paprikastekt lax med krispig parmesanpotatis, chilistekt zucchini och rostad paprikavinägrett.