Nötfärsragu med auberginesallad och parmesan
30
Laktosfri

Nötfärsragu med auberginesallad och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • tomatpuré
  • sambal oelek
  • kycklingbuljong
  • bakplåtspapper
  • vitvinsvinäger

Köttfärsragu

Olivolja
Nötfärs
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Kycklingbuljong
1 tärning

Auberginesallad

Aubergine
1 st
Salt
2 krm
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Svartpeppar

Tillbehör

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 738 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  3. Förberedelser auberginesallad: Skär aubergine i ca 2x2 cm stora bitar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min. Rör om efter halva tillagningstiden. Lägg i en salladsskål.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Köttfärsragu: Hacka schalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs nötfärs och schalottenlök ca 5 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  6. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, pressad vitlök, tomatpuré, sambal oelek (efter egen smak) och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  7. Auberginesallad: Finriv parmesan. Blanda aubergine med ruccola i salladskålen. Tillsätt ½ msk olivolja, vitvinsvinäger och parmesan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  8. Blanda avhälld pasta med köttfärsragu. Servera med auberginesallad.