35
Vegetariskt
Fransk quinoasallad med rostade gulbetor, krutonger och böncréme
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- flingsalt
- svartpeppar
- senap
- vitvinsvinäger
- flytande honung
- olivolja
- vatten
- salt
- bakplåtspapper
Sallad
Quinoamix
125 g
Päron
1 st
Avokado
1 st
Babyspenat
30 g
Krutonger (Vete)
1 förp
Vit böncréme
Citron
1 st
Stora vita bönor
1 förp
Vitlök
½ klyfta
Flingsalt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Rostade gulbetor
Gulbeta
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 733 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 88 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka quinoamix enligt anvisning på förpackningen.
- Rostade gulbetor: Skala och klyfta gulbetor smått. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och flytande honung. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min, eller tills betorna är mjuka.
- Vit böncréme: Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Häll av stora vita bönor. Lägg bönor, saften från en halv citron och pressad vitlök i en mixerbunke. Mixa slätt med en stavmixer. Tillsätt citronskal och smaka av med flingsalt och nymald svartpeppar.
- Senapsdressing: Rör ihop senap, vitvinsvinäger och flytande honung i en skål. Vispa droppvis ner olivolja till en krämig dressing. Tillsätt vatten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Sallad: Tärna päron och avokado. Blanda quinoa, päron, avokado, babyspenat och dressingen i en salladsskål.
- Klyfta resten av den använda citronen. Toppa quinoasallad med rostade gulbetor och krutonger. Servera med vit böncréme och citronklyfta.