Krämig köttfärsgryta med basmatiris
30
Utan gluten

Krämig köttfärsgryta med basmatiris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • vatten
  • tomatpuré
  • kycklingbuljong
  • svartpeppar
  • salt

Nötfärsgryta

Olivolja
Nötfärs
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
½ dl
Tomatpuré
2 msk
Kycklingbuljong
1 tärning
Paprikapulver
2 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Svartpeppar
Salt
2 krm

Tillbehör

Basmatiris
125 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 630 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Blanda gärna salladen med lite olivolja, vinäger, flingsalt och lite nymald svartpeppar!

  1. Förberedelser: Hacka schalottenlök. Skär röd paprika i mindre bitar. 
  2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Nötfärsgryta: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek nötfärs ca 4 min. Tillsätt röd paprika, schalottenlök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
  4. Rör ner krossade tomater, vispgrädde, vatten, tomatpuré, smulad kycklingbuljong, paprikapulver, torkad oregano och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
  5. Servera krämig nötfärsgryta med basmatiris och mixsallad (se tips!). Toppa med lite torkad oregano.