Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- vatten
- tomatpuré
- kycklingbuljong
- svartpeppar
- salt
Nötfärsgryta
Olivolja
Nötfärs
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
½ dl
Tomatpuré
2 msk
Kycklingbuljong
1 tärning
Paprikapulver
2 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Svartpeppar
Salt
2 krm
Tillbehör
Basmatiris
125 g
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 630 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Blanda gärna salladen med lite olivolja, vinäger, flingsalt och lite nymald svartpeppar!
- Förberedelser: Hacka schalottenlök. Skär röd paprika i mindre bitar.
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Nötfärsgryta: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek nötfärs ca 4 min. Tillsätt röd paprika, schalottenlök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
- Rör ner krossade tomater, vispgrädde, vatten, tomatpuré, smulad kycklingbuljong, paprikapulver, torkad oregano och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
- Servera krämig nötfärsgryta med basmatiris och mixsallad (se tips!). Toppa med lite torkad oregano.