Asiatiska kalkonfärsbullar med ingefära och pak choy
30
Laktosfri

Asiatiska kalkonfärsbullar med ingefära och pak choy

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • flytande honung
    • vitvinsvinäger
    • salt
    • ströbröd
    • sambal oelek
    • neutral olja
    • vatten
    • flingsalt

    Morotssallad

    Morötter
    150 g
    Ingefära
    ½ bit
    Flytande honung
    1 tsk
    Vitvinsvinäger
    1 tsk
    Salt

    Kalkonfärsbullar

    Ingefära
    ½ bit
    Kalkonfärs
    300 g
    Ströbröd
    1 msk
    Sambal oelek
    1 tsk
    Salt
    ½ tsk
    Neutral olja
    Vatten
    1 ½ dl

    Till servering

    Jasminris
    125 g
    Pak choy
    1 förp
    Neutral olja
    Flingsalt
    Näringsvärde per portion
    • Energi 619 kcal
    • Fett 22 g
    • Kolhydrater 69 g
    • Protein 36 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Morotssallad: Skala och grovriv morötter. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Lägg allt i en bunke. Blanda med honung, vitvinsvinäger och lite salt.
    3. Klyfta pak choy. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy på hög värme ca 3 min, tills den fått ordentligt med färg. Krydda med en nypa flingsalt. Lägg upp på ett fat och täck med ett lock. Spara stekpannan.
    4. Kalkonfärsbullar: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Lägg ingefära och kalkonfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, sambal oelek och salt. Forma till ca 16 köttbullar. 
    5. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek köttbullarna runt om ca 8 min. Tillsätt vatten och sjud ca 3 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
    6. Servera asiatiska kalkonfärsbullar med stekt pak choy, morotssallad och nykokt jasminris.