Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande honung
- vitvinsvinäger
- salt
- ströbröd
- sambal oelek
- neutral olja
- vatten
- flingsalt
Morotssallad
Morötter
150 g
Ingefära
½ bit
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Kalkonfärsbullar
Ingefära
½ bit
Kalkonfärs
300 g
Ströbröd
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Salt
½ tsk
Neutral olja
Vatten
1 ½ dl
Till servering
Jasminris
125 g
Pak choy
1 förp
Neutral olja
Flingsalt
Näringsvärde per portion
- Energi 619 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Morotssallad: Skala och grovriv morötter. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Lägg allt i en bunke. Blanda med honung, vitvinsvinäger och lite salt.
- Klyfta pak choy. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek pak choy på hög värme ca 3 min, tills den fått ordentligt med färg. Krydda med en nypa flingsalt. Lägg upp på ett fat och täck med ett lock. Spara stekpannan.
- Kalkonfärsbullar: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Lägg ingefära och kalkonfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, sambal oelek och salt. Forma till ca 16 köttbullar.
- Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Stek köttbullarna runt om ca 8 min. Tillsätt vatten och sjud ca 3 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Servera asiatiska kalkonfärsbullar med stekt pak choy, morotssallad och nykokt jasminris.