Pankostekt lax med bulgur och thailändsk örtsallad
40
Laktosfri

Pankostekt lax med bulgur och thailändsk örtsallad

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • selleri,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • socker
  • salt
  • vetemjöl
  • ägg
  • neutral olja

Bulgur

Bulgur (Vete)
100 g

Nuoc cham-dressing

Röd chili
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Lime
1 st
Fisksås (Fisk)
1 ½ msk

Thailändsk örtsallad

Selleristicks (Selleri)
100 g
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Mynta
20 g
Koriander
20 g

Pankofriterad lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
Panko (Vete)
Ägg (Ägg)
1 st
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 607 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 62 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Nuoc cham-dressing: Finhacka röd chili och vitlök. Mortla ihop röd chili, vitlök och socker i en mortel. Blanda ner pressad saft från limen och fisksås. Har ni ingen mortel så går det bra att blanda allt i en liten skål.
  3. Thailändsk örtsallad: Finstrimla selleristicks och bananschalottenlök. Skär tomat i mindre bitar. Blanda alla grönsaker med hälften av dressingen. Plocka bladen från mynta och grovhacka koriander. Vänd ner i salladen precis innan servering.              
  4. Skär bort skinnet från laxen. Skär sedan laxen i bitar, ca 3x3 cm. Krydda med salt. 
  5. Pankopanering: Häll upp vetemjöl, panko och uppvispat ägg på tre separata tallrikar. Vänd laxen först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek eller fritera fisken runt om, ca 4 min. Låt rinna av på lite hushållspapper.
  6. Servera pankostekt lax med thailändsk örtsallad, kokt bulgur och resten av nuoc cham-dressingen.