Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- selleri,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- socker
- salt
- vetemjöl
- ägg
- neutral olja
Bulgur
Bulgur (Vete)
100 g
Nuoc cham-dressing
Röd chili
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Lime
1 st
Fisksås (Fisk)
1 ½ msk
Thailändsk örtsallad
Selleristicks (Selleri)
100 g
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Mynta
20 g
Koriander
20 g
Pankofriterad lax
Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
Panko (Vete)
Ägg (Ägg)
1 st
Neutral olja
Näringsvärde per portion
- Energi 607 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 62 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Nuoc cham-dressing: Finhacka röd chili och vitlök. Mortla ihop röd chili, vitlök och socker i en mortel. Blanda ner pressad saft från limen och fisksås. Har ni ingen mortel så går det bra att blanda allt i en liten skål.
- Thailändsk örtsallad: Finstrimla selleristicks och bananschalottenlök. Skär tomat i mindre bitar. Blanda alla grönsaker med hälften av dressingen. Plocka bladen från mynta och grovhacka koriander. Vänd ner i salladen precis innan servering.
- Skär bort skinnet från laxen. Skär sedan laxen i bitar, ca 3x3 cm. Krydda med salt.
- Pankopanering: Häll upp vetemjöl, panko och uppvispat ägg på tre separata tallrikar. Vänd laxen först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Stek eller fritera fisken runt om, ca 4 min. Låt rinna av på lite hushållspapper.
- Servera pankostekt lax med thailändsk örtsallad, kokt bulgur och resten av nuoc cham-dressingen.