Krämig linguinepasta med bacon, svamp och parmesan
20
Laktosfri

Krämig linguinepasta med bacon, svamp och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Bacon- & svampfräs

Bacon
1 förp
Champinjoner
125 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar

Äggblandning

Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Ägg (Ägg)
2 st

Tillbehör

Linguine (Vete)
200 g
Bladpersilja
10 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 698 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Frys in äggvitan och använd när du lagar omelett eller pannkakor.

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. Använd gärna en vattenkokare.
  2. Bacon- och svampfräs: Strimla bacon tunt och dela champinjonerna. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs bacon, svamp och pressad vitlök ca 5 min på hög värme tills det fått fin färg.
  3. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
  4. Äggblandning: Finriv parmesanost. Knäck äggen försiktigt i en bunke. Lyft upp äggulorna och lägg i en skål (se tips). Vispa ihop äggulor och riven parmesan med en gaffel.
  5. Blanda avrunnen pasta, det sparade pastavattnet, bacon- och svampfräs och äggblandningen i den använda pastakastrullen. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  6. Hacka bladpersilja. Strö persiljan över pastan och servera med cocktailtomater.