Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
Hoisinbakad lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Hoisinsås (Sojabönor, Sesamfrön)
1 förp
Salt
1 krm
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Limesås
Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Till servering
Jasminris
135 g
Gurka
1 st
Morot
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 748 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 79 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Hoisinbakad lax: Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda med salt och fördela hoisinsås över laxfiléerna. Strö sesamfrön över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
- Limesås: Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med limeskal och smaka av med lite salt. Klyfta den använda limen.
- Skär gurka i mindre bitar och lägg i en skål. Skala och grovriv morötter, lägg upp i en skål.
- Servera hoisinbakad lax med jasminris, limesås, grönsaker och limeklyfta.