Hoisinbakad lax med sesamfrö, krämig limesås och jasminris
20-30

Hoisinbakad lax med sesamfrö, krämig limesås och jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt

Hoisinbakad lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Hoisinsås (Sojabönor, Sesamfrön)
1 förp
Salt
1 krm
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp

Limesås

Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt

Till servering

Jasminris
135 g
Gurka
1 st
Morot
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 748 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hoisinbakad lax: Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda med salt och fördela hoisinsås över laxfiléerna. Strö sesamfrön över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
  4. Limesås: Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med limeskal och smaka av med lite salt. Klyfta den använda limen.
  5. Skär gurka i mindre bitar och lägg i en skål. Skala och grovriv morötter, lägg upp i en skål.
  6. Servera hoisinbakad lax med jasminris, limesås, grönsaker och limeklyfta.