Gräddig svamppanna med frasig gnocchi och mozzarella
15-20
Vegetariskt

Gräddig svamppanna med frasig gnocchi och mozzarella

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Potatisgnocchi

Potatisgnocchi (Vete)
1 förp
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar

Gräddig svamppanna

Champinjoner
200 g
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
2 krm
Crème fraiche kantarell (Mjölk, Laktos)
1 dl
Svartpeppar

Till servering

Timjan
20 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 732 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 93 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min. 
  2. Gräddig svamppanna: Kvarta champinjoner. Klyfta gul lök. Skiva vitlök tunt. 
  3. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs svamp, lök och vitlök ca 5 min, tills de mjuknat. Tillsätt crème fraiche kantarell, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra på svag värme tills servering. 
  4. Potatisgnocchi: Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs gnocchin med salt och lite nymald svartpeppar ca 5 min, tills den fått fin färg. 
  5. Repa bladen från timjan. Vänd ner hälften i svamppannan. Dela mozzarella i mindre bitar.
  6. Servera nystekt gnocchi med gräddig svamppanna. Toppa med mozzarella och timjan.